Dobrodelni turistični rally LK Vogrsko 2015

datum: 10.05.2015

kategorija: Napovednik

10 maja 2015 prirejamo dobrodelni turistični rally. BENEČIJA 2015.
Rezervirajte si termin, saj bo razen prijetnega druženja,in zanimivega potovanja prisoten tudi športno rekreativni del za vse , ki so polni adrenalina in se radi dokazujejo. (Slika je iz rellya 2006).
V nadaljevanju so podani podatki o poteku ter druge podrobnosti.
Pridite !
Ne bo vam žal

Rally 2006 - tekmovalnost na višku

  

Lions Club Vogrsko  organizira:

   9.Turistični rally  Benečija Lions club Vogrsko organizira   9. turistični rally, ki bo v nedeljo, 10 maja 2015.

Po  uspešnem 1. Lions dobrodelnem rally-ju, ki je bil   namenjen spoznavanju gradov Goriške , 2. rally-ju, ki je bil namenjen  spoznavanju obeležij I. svetovne vojne na Goriškem in v Soški dolini,  3. rally-ju, ko smo si ogledali  kraške znamenitosti po slovenskem in zamejskem Krasu ,  4. rally-ju, ki nas je popeljal mimo do Lokavca, vasi z kovaško tradicijo, na čudovito Goro s prijaznimi domačini, 5. rally-ju, ki nas je popeljal po poteh partizanskega tiskarstva od Vogrskega do tiskarne Slovenija na Vojskem , 6. rally-ju čez Kras  do Škocjanskih  jam, 7.rally-ju po poteh Martina Krpana in 8.rallyu Lepote Brkinov, nas bo letošnji rally popeljal k zamejskim Slovencem v Benečijo.

Kratek opis  rallya

Dolžina proge bo približno  150 km, predviden čas vožnje s postanki pa 6 ur in 45 minut.

Pot nas bo peljala  od Vogrskega preko Gorice do znane božje poti  Stara Gora (Castelmonte) in naprej po trasi legendarnega Rallya Alpi Orientali, ki šteje za FIA evropsko prvenstvo starodobnih avtomobilov, do Klodiča( Clodig), tam si bomo ogledali etnografski muzej družine Rutar, z največjo etnografsko zbirko v Benečiji. Trasa rallyia nas bo nato  vodila preko Livka do hiše Nježna, od tam pa do Jelenovega brega v Avsi, kjer se bomo odpočili in okrepčali. Od tu nas bo pot vodila v Špeter, kjer si bomo ogledali slovenski multimedijski muzej SMO. Po ogledu se bomo preko Čedada vrnili na dvorec  Vogrsko, kjer bo podelitev priznanj.

Preveč pa seveda ne smemo izdati, saj bodo tekmovalci za potek proge izvedeli šele pred startom . Najboljši tekmovalci v skupni razvrstitvi na posameznih spretnostnih vožnjah ter posameznih tekmovalnih preizkušnjah bodo prejeli  pokale in priznanja.

Prireditev je humanitarnega značaja, zbrana sredstva pa bomo podarili pomoči potrebnim.

Urnik prireditve

8.30 – 9.00   Prihod in prijava tekmovalcev na dvorcu Vogrsko

           9.15   Sestanek vseh voznikov - udeležencev rally-ja

           9.30   Start prvega tekmovalca

         16.15   Prihod prvega tekmovalca v cilj – dvorec Vogrsko

         16.30   Razglasitev rezultatov in družabno srečanje

Splošna pravila

Turističnega rally-ja se lahko udeležijo vsi, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje in prometno dovoljenje za vozilo ali motorno kolo , s katerim sodelujejo. Tekmovanje bo potekalo v razmerah rednega prometa. Voznik vozi na lastno odgovornost ob upoštevanju cestno prometnih predpisov, odgovarja za morebitno povzročeno škodo in je dolžan poskrbeti za tehnično brezhibnost vozila. Kategorizirani vozniki s tekmovalno licenco v avto športu ne morejo nastopiti kot udeleženci  na rally-ju. Vsak udeleženec prejme pred startom Prometno knjigo, v kateri bo natančen opis proge ter Pravilnik rally-ja, v katerem bodo opredeljena ključna pravila tekmovanja.

  Startnina

Startnina za posadko, ki jo sestavljata voznik in sovoznik, znaša 80 evrov, za motoriste 40 evrov  za vsakega nadaljnjega sovoznika pa 20 evrov. Za člane LEO klubov in udeležence do 27 let starosti, je startnina 40 evrov. Startnina za pravne osebe znaša 130 evrov, za vozila z reklamnimi napisi pa 200 evrov. Startnina se poravna na transakcijski račun LK Vogrsko  pri NKBM 04750-0000454884 ali na dan prireditve pred startom.

V startnini so vključene vse vstopnine in pogostitev.

Prijave in informacije

Telefonska prijava je osnova za izdajo pisnega potrdila za udeležbo na turističnem rallyu.  Telefonske prijave ali prijave po elektronski pošti sprejemajo:

 

·         Tanja BAŠA: 041 651 810                e-mail    markodoo@siol.net

·         Radovan PUŠNAR 040 424 602

·         Aleš BUCIK: 041 640 650

·         Dragan  VALENČIČ :041 631831

·         Aleksander ČERČE: 041 662 159

Vaše prijave pričakujemo do srede, 06.05.2015

Vabimo vas, da se odzovete na naše humanitarno obarvano povabilo  na to zanimivo avtomobilsko preizkušnjo, da skupaj sproščeno preživimo drugo majsko nedeljo in jo zaključimo s prijetnim družabnim srečanjem na dvorcu Vogrsko.


                                                                                  Predsednik Lions Club Vogrsko

                                                                                                     Radovan PUŠNAR

Nazaj na seznam