Rally 2017

datum: 21.05.2017

kategorija: Napovednik

LK Vogrsko prireja 11. tradicionalni dobrodelni Rally poimenovan - Izliv Soče v laguno. Čeprav živimo ob Soči večina od nas ne pozna poti od Gorice dalje in kako se Goriška lepotica izlije v morje. Pridite v nedeljo 21. maja. Prepričani smo, da vam bo lepo in da boste izvredeli, kar bi morali vedeti že zdavnaj !

Predsednik

Tonček Remec

                                                             

                                                            

 

Lions Club Vogrsko prireja :

 

    11.Turistični rally  izliv Soče z laguno

 

 

Lions club Vogrsko organizira   11. turistični rally, ki bo v nedeljo, 21.maja 2017.

 

Po  uspešnem 1. Lions dobrodelnem rallyu, ki je bil   namenjen spoznavanju gradov Goriške , 2. rallyu, ki je bil namenjen  spoznavanju obeležij I. svetovne vojne na Goriškem in v Soški dolini,  3. rallyu, ko smo si ogledali  kraške znamenitosti po slovenskem in zamejskem Krasu ,  4. rallyu, ki nas je popeljal mimo izvira Hublja do Lokavca, vasi z kovaško tradicijo, preko čudovite Gore s prijaznimi domačini, do Vipave, 5. rallyu ki nas je popeljal po poteh partizanskega tiskarstva od Vogrskega do tiskarne Slovenija na Vojskem , 6. rallyu čez Kras  do Škocjanskih  jam, 7.rallyu po poteh Martina Krpana, 8.rallyu Lepote Brkinov, 9 rallyu Benečija in 10. rallyu v Rezijo nas bo letošnji rally popeljal zopet v zamejstvo do izliva Soče, Gradeža in Ogleja.

Kratek opis  rallya

Dolžina proge bo približno  120 km, predviden čas vožnje  2 uri 30 minut s postanki pa 6 ur in 45 minut. Pot nas bo peljala  od Vogrskega, kjer bo že klasična spretnostna vožnja na čas, preko Gorice do izliva Soče, kjer si bomo ogledali Deželni naravni rezervat ob izlivu Soče ( Adriatic waterlands for Natura 2000) , tam  se bomo podprli in osvežili, od tam pa nas bo pot vodila preko Gradeža do Ogleja , kjer si bomo ogledali Baziliko z največjim mozaičnim tlakom zahodnega krščanskega sveta.

Preveč pa seveda ne smemo izdati, saj bodo tekmovalci za potek proge izvedeli šele pred startom . Najboljši tekmovalci v skupni razvrstitvi na posameznih spretnostnih vožnjah ter posameznih tekmovalnih preizkušnjah bodo prejeli  pokale in priznanja.

 

Prireditev je humanitarnega značaja, zbrana sredstva pa bomo podarili pomoči potrebnim.

 

Urnik prireditve

8.30 – 9.00   Prihod in prijava tekmovalcev na dvorcu Vogrsko

           9.00   Sestanek vseh voznikov - udeležencev rally-ja

           9.15   Start prvega tekmovalca

         16.00   Prihod prvega tekmovalca v cilj – dvorec Vogrsko

         16.30   Razglasitev rezultatov in družabno srečanje

Splošna pravila

Turističnega rally-ja se lahko udeležijo vsi, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje in prometno dovoljenje za vozilo ali motorno kolo , s katerim sodelujejo. Tekmovanje bo potekalo v razmerah rednega prometa. Voznik vozi na lastno odgovornost ob upoštevanju cestno prometnih predpisov, odgovarja za morebitno povzročeno škodo in je dolžan poskrbeti za tehnično brezhibnost vozila. Kategorizirani vozniki s tekmovalno licenco v avto športu ne morejo nastopiti kot udeleženci  na rally-ju. Vsak udeleženec prejme pred startom Prometno knjigo, v kateri bo natančen opis proge ter Pravilnik rally-ja, v katerem bodo opredeljena ključna pravila tekmovanja.

Startnina-donacija

Startnina za posadko, ki jo sestavljata voznik in sovoznik, znaša 80 evrov, za motoriste 40 evrov  za vsakega nadaljnjega sovoznika pa 20 evrov. Za člane LEO klubov in udeležence do 27 let starosti, je startnina 40 evrov. Startnina za pravne osebe znaša 130 evrov, za vozila z reklamnimi napisi pa 200 evrov. Startnina se poravna na transakcijski račun LK Vogrsko  pri NKBM 04750-0000454884 ali na dan prireditve pred startom.

V startnini so vključene vse vstopnine in pogostitev. 

Prijave in informacije

Telefonska prijava je osnova za izdajo pisnega potrdila za udeležbo na turističnem rallyu.  Telefonske prijave ali prijave po elektronski pošti sprejemajo:

 

·         Tanja BAŠA: 041 651 810                e-mail    markodoo@siol.net

·         Tonček REMEC 051 363 222

·         Aleš BUCIK: 041 640 650

·         Dragan  VALENČIČ :041 631831

·         Aleksander ČERČE: 041 662 159 

Vaše prijave pričakujemo do srede, 17.05.2017

Vabimo vas, da se odzovete na naše humanitarno obarvano povabilo  na to zanimivo avtomobilsko preizkušnjo, da skupaj sproščeno preživimo tretjo majsko nedeljo in jo zaključimo s prijetnim družabnim srečanjem na dvorcu Vogrsko.

 

                                                                                  Predsednik Lions Club Vogrsko

 

                                                                                                     Tonček REMEC

Nazaj na seznam