Lions Rally 2018

datum: 24.05.2018

kategorija: Napovednik

Lions club Vogrsko organizira 12. turistični rally, ki bo v nedeljo, 10.junija 2018.

 

Po  uspešnem 1. Lions dobrodelnem rallyju, ki je bil   namenjen spoznavanju gradov Goriške , 2. rallyju, ki je bil namenjen  spoznavanju obeležij I. svetovne vojne na Goriškem in v Soški dolini,  3. rally, ko smo si ogledali  kraške znamenitosti po slovenskem in zamejskem Krasu ,  4. rallyu, ki nas je popeljal mimo izvira Hublja do Lokavca, vasi z kovaško tradicijo, preko čudovite Gore s prijaznimi domačini, do Vipave, 5. rallyju ki nas je popeljal po poteh partizanskega tiskarstva od Vogrskega do tiskarne Slovenija na Vojskem , 6. rallyju čez Kras  do Škocjanskih  jam, 7.rallyju po poteh Martina Krpana, 8.rallyju Lepote Brkinov, 9 rallyju Benečija , 10. rallyju v Rezijo,11. rallyju do izliva Soče, nas bo letošnji rally popeljal  v Istrsko podgorje.

 

Kratek opis  rallya

Dolžina proge bo približno  160 km, predviden čas vožnje  2 uri 30 minut s postanki pa 6 ur in 30 minut. Pot nas bo peljala  od Vogrskega, kjer bo že klasična spretnostna vožnja na čas, naprej po avtocesti mimo Razdrtega, Kozine do Hrastovelj. Postanek za ogled znamenite Hrastoveljske cerkve z Mrtvaškim plesom. Po ogledu, postanek v lokalni gostilni za kosilo. Nadaljevanje vožnje po Kraškem robu do Kubeda. Krajši ogled vasi in povratek proti Vogrskem mimo gradu Socerb, od koder se nam odpira čudoviti pogled na Tržaški zaliv. Vožnja skozi Dolino in naprej po avtocesti do Monfalcona (Tržiča) in preko Doberdobskega krasa do Mirna. Postanek v Bukovici in manjša prezentacija z degustacijo priznanih vin Vipavske doline. Povratek na grad Vogrsko ob cca. 16:30 uri.  Zaključek dobrodelne prireditve z podelitvijo priznanj in manjšim prigrizkom

 

Preveč pa seveda ne smemo izdati, saj bodo tekmovalci za potek proge izvedeli šele pred startom . Najboljši tekmovalci v skupni razvrstitvi na posameznih spretnostnih vožnjah ter posameznih tekmovalnih preizkušnjah bodo prejeli  pokale in priznanja.

Prireditev je humanitarnega značaja. Z zbranimi prispevki bomo  »pakete hrane«  podarili pomoči potrebnim.

 

Urnik prireditve

8.30 – 9.00   Prihod in prijava tekmovalcev na dvorcu Vogrsko

           9.00   Sestanek vseh voznikov - udeležencev rally-ja

           9.15   Start prvega tekmovalca

         16.00   Prihod prvega tekmovalca v cilj – dvorec Vogrsko

         16.30   Razglasitev rezultatov in družabno srečanje

 

Splošna pravila

Turističnega rally-ja se lahko udeležijo vsi, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje in prometno dovoljenje za vozilo ali motorno kolo , s katerim sodelujejo. Tekmovanje bo potekalo v razmerah rednega prometa. Voznik vozi na lastno odgovornost ob upoštevanju cestno prometnih predpisov, odgovarja za morebitno povzročeno škodo in je dolžan poskrbeti za tehnično brezhibnost vozila. Kategorizirani vozniki s tekmovalno licenco v avto športu ne morejo nastopiti kot udeleženci  na rally-ju. Vsak udeleženec prejme pred startom Prometno knjigo, v kateri bo natančen opis proge ter Pravilnik rally-ja, v katerem bodo opredeljena ključna pravila tekmovanja.

Startnina-donacija

Startnina za posadko, ki jo sestavljata voznik in sovoznik, znaša 80 evrov, za motoriste 40 evrov  za vsakega nadaljnjega sovoznika pa 20 evrov. Za člane LEO klubov in udeležence do 27 let starosti, je startnina 40 evrov. Startnina za pravne osebe znaša 130 evrov, za vozila z reklamnimi napisi pa 200 evrov. Startnina se poravna na transakcijski račun LK Vogrsko  pri NKBM SI56 0475 0000 0454 884 ali na dan prireditve pred startom.

 

V startnini so vključene vse vstopnine in pogostitev.

 

Prijave in informacije

 

Telefonska prijava je osnova za izdajo pisnega potrdila za udeležbo na turističnem rallyu.

Telefonske prijave ali prijave po elektronski pošti sprejemajo:

 

Tanja BAŠA JASNIČ: 041 651 810    e-mail    tanja.basa@siol.net 
           

Tonček REMEC 051 363 222

Aleš BUCIK: 041 640 650

Dragan  VALENČIČ :041 631831

Aleksander ČERČE: 041 662 159

 

Vaše prijave pričakujemo do srede, 06.06.2018

 

Vabimo vas, da se odzovete na naše humanitarno obarvano povabilo  na to zanimivo avtomobilsko preizkušnjo, da skupaj sproščeno preživimo drugo junijsko  nedeljo in jo zaključimo s prijetnim družabnim srečanjem na dvorcu Vogrsko.

 

 

Predsednica Lions Club Vogrsko

Tanja Baša Jasnič

Nazaj na seznam