Tečem da pomagam 2019

datum: 15.05.2019

kategorija: Napovednik

Srečamo se v soboto, 18. maja 2019, med 9. in 11. uro v Športnem parku v Novi Gorici.
Prireditev vključuje rekreativni tek in hojo po atletski stezi ob nogometnem igrišču.

Tečem da pomagam 2019

 Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih (MDSS) Nova Gorica pripravlja tudi letos, skupaj z Lions klubi severne Primorske, Mestno občino Nova Gorica in s Centrom za krepitev zdravja v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica, že 7. dobrodelno, netekmovalno in družabno prireditev »Tečem, da pomagam«

Srečamo se v soboto, 18. maja 2019, med 9. in 11. uro v Športnem parku v Novi Gorici.

Prireditev vključuje rekreativni tek in hojo po atletski stezi ob nogometnem igrišču.

 

Pričakujemo udeležbo številnih odraslih in otrok, članov in članic različnih društev, ljubiteljev teka ali hoje, skratka gibanja. Kajti prireditev je primerna za ljudi vseh starosti in ne glede na njihove gibalne omejitve. Ob doniranem prispevku vsak prejme zapestnico za udeležbo na prireditvi.

 

Priporočena donacija je 5 evrov za odrasle, 2 evra za otroke in mladostnike.

 

Zbrana sredstva bomo v celoti namenili izvajanju strokovno vodenega in preverjenega programa rehabilitacije na osebni ravni. Ta vključuje odpravljanje gibalnih in komunikacijskih ovir, s katerimi se vsakodnevno srečujejo člani društva. Pri tem imamo podporo tudi ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

 

V veliko zadovoljstvo in čast nam bo, če nas s svojo udeležbo razveselite tudi Vi in s tem izkažete podporo našim človekoljubnim prizadevanjem. Navsezadnje želimo tudi z Vašo pomočjo izboljšati lanski dosežek. Za vsak krog, ki ga bomo pretekli ali prehodili letos, bo Center Magma X v Novi Gorici doniral Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica 50 centov.

 

Na prireditvenem prostoru bodo na voljo tudi dodatne dejavnosti, kot na primer tek z zavezanimi očmi, poligon za hojo z belo palico,  novogoriški Center za krepitev zdravja  pa bo pripravil stojnico s predstavitvijo svojih programov,  merili bodo krvni tlak, holesterol in krvni sladkor. Udeležencem bosta na voljo tudi analiza  telesne mase in prehransko svetovanje dietetika.

S svojo ponudbo se bodo predstavila tudi ostala humanitarna in invalidska društva.

 

 

V upanju, da se nam pridružite, Vas prisrčno pozdravljamo.

 

 

DRUŠTVO MDSS NOVA GORICA

LIONS KLUBI SEVERNE PRIMORSKE

MESTNA OBČINA NOVA GORICA

 

CENTER ZA KREPITEV ZDRAVJA NOVA GORICA

 

 

Nazaj na seznam