Turistični rally 2019

datum: 15.05.2019

kategorija: Napovednik

Lions club Vogrsko organizira 13. turistični rally, ki bo v nedeljo, 19.maja 2019.

lipica

 Po  uspešnem 1. Lions dobrodelnem rallyju, ki je bil  tematsko namenjen gradovom Goriške in je pritegnil preko 100 udeležencev ter veliko odmevnost. Drugi je bil namenjem spoznavanju obeležij I. Svetovne vojne na Goriškem in v Soški dolini, tretji  spoznavanju znamenitosti slovenskega in zamejskega Krasa, četrti  nas je preko “zgodbe o Gori” popeljal visoko nad Vipavsko dolino in nazaj v dolino do Vipave, s svojo tisočletno zgodovino, 5. rally  nas je popeljal po poteh partizanskega tiskarstva od Vogrskega do tiskarne Slovenija na Vojskem, , 6.  čez Kras do Škocjanskih jam. Popeljali smo se po poteh Martina Krpana, po Brkinih, Benečiji, pa v Rezijo in izliv Soče z laguno, lansko leto smo obiskali Istrsko podgorje, Hrastovlje, Socerb. Letošnji 13. Rally pa nas popelje na Kras, v jamo Vilenico in Lipico.

 

 

Kratek opis  rallya

Dolžina proge bo približno  140 km, predviden čas vožnje  2 uri 30 minut s postanki pa 6 ur. Pot nas bo peljala od Vogrskega, kjer bo že klasična spretnostna preizkušnja na zaustavljanjem pred oviro, naprej po avtocesti mimo Razdrtega, Sežane do Jame Vilenice. Postanek za ogled znamenite jame. Po ogledu se bomo okrepčali z malico in znanimi kraškimi suhomesnatimi izdelki. Vožnja v Lipico, voden ogled kobilarne. Povratek na grad Vogrsko ob cca. 16:00 uri.  Zaključek dobrodelne prireditve z podelitvijo priznanj in manjšim prigrizkom.

 

Preveč pa seveda ne smemo izdati, saj bodo tekmovalci za potek proge izvedeli šele pred startom . Najboljši tekmovalci v skupni razvrstitvi na posameznih spretnostnih vožnjah ter posameznih tekmovalnih preizkušnjah bodo prejeli  pokale in priznanja.

 

 

 

 

Prireditev je humanitarnega značaja. Z zbranimi prispevki bomo  »pakete hrane«  podarili pomoči potrebnim.

 

 

 

 

 

Urnik prireditve

8.30 – 9.00   Prihod in prijava tekmovalcev na dvorcu Vogrsko

           9.00   Sestanek vseh voznikov - udeležencev rally-ja

           9.15   Start prvega tekmovalca

         16.00   Prihod prvega tekmovalca v cilj – dvorec Vogrsko

         16.30   Razglasitev rezultatov in družabno srečanje

 

Splošna pravila

Turističnega rally-ja se lahko udeležijo vsi, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje in prometno dovoljenje za vozilo ali motorno kolo , s katerim sodelujejo. Tekmovanje bo potekalo v razmerah rednega prometa. Voznik vozi na lastno odgovornost ob upoštevanju cestno prometnih predpisov, odgovarja za morebitno povzročeno škodo in je dolžan poskrbeti za tehnično brezhibnost vozila. Kategorizirani vozniki s tekmovalno licenco v avto športu ne morejo nastopiti kot udeleženci  na rally-ju. Vsak udeleženec prejme pred startom Prometno knjigo, v kateri bo natančen opis proge ter Pravilnik rally-ja, v katerem bodo opredeljena ključna pravila tekmovanja.

  Startnina-donacija

Startnina za posadko, ki jo sestavljata voznik in sovoznik, znaša 40 evrov na osebo, za motoriste 40 evrov na osebo za vsakega nadaljnjega sovoznika v avtomobilu 40 evrov. Za člane LEO klubov in udeležence do 27 let starosti, je startnina 20 evrov na osebo. Startnina za pravne osebe znaša 130 evrov, za vozila z reklamnimi napisi pa 200 evrov. Startnina se poravna na transakcijski račun LK Vogrsko  pri NKBM SI56 0475 0000 0454 884 ali na dan prireditve pred startom.

 

V startnini so vključene vse vstopnine in pogostitev.

 

Prijave in informacije

Telefonska prijava je osnova za izdajo pisnega potrdila za udeležbo na turističnem rallyu.  Telefonske prijave ali prijave po elektronski pošti sprejemajo:

 

Darij NOVAK: 041 671 707                 Tonček REMEC 051 363 222 e-mail    toncek.remec@gmail.com Aleš BUCIK: 041 640 650 Dragan  VALENČIČ :041 631831 Aleksander ČERČE: 041 662 159

 

Vaše prijave pričakujemo do srede, 15.05.2019

 

Vabimo vas, da se odzovete na naše humanitarno obarvano povabilo  na to zanimivo avtomobilsko preizkušnjo, da skupaj sproščeno preživimo drugo junijsko  nedeljo in jo zaključimo s prijetnim družabnim srečanjem na dvorcu Vogrsko.

 

 

 

                                                                                   Predsednik Lions Club Vogrsko

                                                                                                      Darij Novak

Nazaj na seznam