Kultura in dobrodelnost

datum: 16.04.2018

Člani LK Vogrsko se tradicionalno v začetku leta (ob kulturnem prazniku) udeležujemo tudi kulturnih dogodkov. Tako smo
se 1.2.2018 z avtobusom odpeljali v Ljubljano in v centru IRIS udeležili večerje v temi (stregli so nam slepi in slabovidni). Nepozabna izkušnja, ki je utrdila rdečo nit našega delovanja to je pomoč slepim in slabovidnim. Po večerji smo si ogledali operno predstavo Don Giovani. Druženje na avtobusu smo izkoristili za izmenjavo mnenj v zvezi z našim poslanstvom in aktivnostmi ter izmenjavo mnenj v zvezi z večernimi prireditvami oz. dogodki.

Tudi delovno druženje 19.3. v vinski kleti našega člana Viljema Žižmonda je imelo kulturni pridih povezan z poezijo in slikarstvom.

Zabavali in navdihovali so nas naši gostje Meta in Slavko Stošicki, Klelija Dolenc, akademski slikar Janez Kovačič in naš član Radovan Pušnar. Klepet ob poeziji Slavka in Klelije je vodila in povezovala Meta Stošicki; Janez Kovačič pa nas je tekom celotnega večera portretiral  na krožnike. Za dodatno razpoloženje  je z  degustacija vin Guštin in kulinariko poskrbel Viljem.

Češnjo na tortico sta z prisotnostjo dala guverner Marko Gospodjinački in Nadja Pahor Bizjak VDGII in dogodku vtisnila še slovesni pečat z podelitvijo dveh priznanji bivšemu predsedniku za leto 2016-2017 Tončku Remcu: za klub excellence in za sodelovanje na 4 projektih.

 

Pripravil:

Dragan Valenčič

Seznam dogodkov