Likovni natečaj - Plakat Miru 20/21

datum: 09.12.2021

 "LK Vogrsko že deveto leto sodeluje v likovnem natečaju Lions clubs International "Plakat miru". Za razliko od lanskega leta, ko je uspelo likovna dela zaradi pandemije zaključiti le OŠ Renče z mentorico Nevenko Gregorčič, je bilo letošnje leto uspešnejše. Natečaj je potekal pod naslovom "Vsi povezani". Po tri  likovna dela so za finalni izbor na nivoju Distrikta 129 Slovenija oddale OŠ Kanal - mentorica Manca Mugerli, OŠ Ivan Roba Šempeter pri Gorici - mentorica Tjaša Gorjup, OŠ Branik - mentorica Petra Zorn in štiri dela OŠ Dornberk - mentorica Petra Zorn. Žal likovnih del pravočasno ni uspelo dokončati OŠ Renče zaradi karanten sodelujočih otrok. V likovnem natečaju vsako leto sodelujejo otroci stari od 11 do vključno 13 let. V natečaju je na vseh štirih osnovnih šolah sodelovalo 76 učenk in učencev.

Finalni izbor 24 najboljših del na nivoju Distrikta je bil zaključen konec novembra meseca. Med 24 finalisti je tudi učenka 7. razreda OŠ Kanal Maruša Skrt. Čestitke Maruši in mentorici!! Sicer pa gredo naše čestitke vsem šolskim finalistom in vsem učenkam in učencem, ki so sodelovali v natečaju in njihovim mentoricam. Vsi so zmagovalci. Sodelovanje otrok v svetovnem likovnem natečaju" Plakat" miru prispeva k zavedanju, spodbujanju, opozarjanju in cenjenju miru kot temeljne življenjske vrednote.

Upamo, da nam bo v prihodnjem letu covid dovolil pripravo razstave likovnih del šolskih finalistov kot smo to organizirali vsa leta z izjemo natečaja 20/21.

Pripravil: Dragan Valenčič"

 

Seznam dogodkov